Windows CP


Ha ha!

/Misse

Torsk

Blivit en sån HDR torsk. Tänkte jag skulle ut å hitta lite softa motiv förut. HDR passar nog bäst i mer stats miljö men eftersom jag e lat så orka jag inte åka in till stan så jag valde att testa tekniken i en annan miljö, skogen. 

Halvan till vänster är HDR den andra är "normal".





Tog ett i köket med

Klicka för att förstora

Släng gärna in en kommentar!

/Misse

HDR

Som ni vet så är jag foto intresserad. Just du håller jag på att utforska foto tekniken HDR. Vad är nu detta kanske du undrar? Här kommer en liten intro som  jag hittade på nätet.

High Dynamic Range introducerades till Photoshop i och med CS2. Vad man gör är att man behandlar bilder som är exponerade olika länge för att sätta samman de i en bild som då har mer information än vad kameran klarar av. Antingen så har man tagit flera bilder på samma plats med olika slutartider (stativ är ett måste) eller så tar man fram flera bilder med olika exponeringar ur en Raw-fil. Informationen ur både mörka och ljusa partier sätts samman till en bild som har mer information i alla ljusområden.

Tog ett litet foto snabbt ida för att leka med, inte roligaste HDR motivet kanske men det visar lite hur ett HDR foto kan se ut.

 

Bilden till vänster är en HDR bild gjord av 3 bilder. Originalet till höger.

Måste leka med detta mer, sweet!

/Nisse


Det är albin, ska vi knulla?

Känner du till 1000apor.se? Dom har iaf listat de 100 roligaste youtube klibben. Kan man lätt döda en timma lr två. Det är bara ettan kvar nu. Här är tvåan iaf. Otroligt ball!


/N



Click!

För ett tag sedan var jag å Tompa på en lite utflykt. Vi åkte upp till Sveriges kanot metropol, Bengtsfors. Vilken håla. Vafan gjorde ni där tänkter du då. Jo vi skulle se ett av Sveriges, enligt mig, mes lovande band och, även detta enligt mig, Sveriges bästa band. Herbrightskies och Blindside.

Herbrightskies släppte sin debutskiva i år. En helt fenomenal skiva skulle jag vilja säga. Klockren. Blindside har ju vart med ett tag. Hållt på i 14år lr nått sånt. Otroligt härligt å se dom igen. Å så har dom nog världens coolaste frontman med :)

Hade självklart med kameran och tog lite bilder, som jag nu tänkte dela med mig av.

Först ut, Herbrightskies.







Blindside.







Hehe insåg precis att jag bara la upp bilder på Christian nu :P Men de e ju han som gör bandet trotts allt.

Detta var inte alla bilder, bara ett litet urval av dom.

Sugen på å lyssna på banden? Här är deras myspace:
Herbrightskies
Blindside

Pöss på er!
/Misse

Schwischhh

Va ute å åkte bräda förut me Sune. Thomas banga som vanligt. Å nu ere bara en timma kvar till jag ska åka till jobbet. Jobb hela helgen, 32h, blä. Så missar man när alla ska till Skara Sommarland.


Sune hoppetihoppar!


Full sula!

Nu ska jag sova!

Gnatt!



Fin dag.

Fin dag ida, synd att man ska jobba sen. Jaja snart slutar Sune å Tompa så då blire lite bräda innan jobbet iaf. De e gött.


Haregotthaaaj!


Banan

Ännu en dag förbi, sista dan innan jobbet börjar. Börjar i mön kväll. Nu e den här. Monstret! Natthelgen! Fy fan!

Jaja idag har vart chill dag iaf. Jag va inne i stan med Olof, som jag inte träffat på ett tag. Kul som fan. Mitt mål med dagen var att hitta en trevlig liten bräda. En som inte e så stor. Vill ha en som e lite lättare att ta med sig å så.



Va tycker ni? Ställde den bredvid gamla så ni kan se hur jevla liten den e. Bara 66 cm! Åkt hela dagen typ. Sjukt skön bräda! Svänger som en gud, samtidigt som den ändå är hyffsat stabil. Kärlek!

Sedan hände en annan ganska stor grej. Bloc Party släppte nya plattan ida. Thomas smsade och var helt lyrisk. Har precis lyssnat igenom den. Om man säger såhär, är inte lika lyrisk. Mitt första intryck är överproducerat. Älskar dom andra två skivorna, underbara! Men denne fastnade inte, så mycket krimskrams å effekter. Nu har jag bara lyssnat på den en gång så e svårt å säga. Kanske e en såndär skiva som växer med tiden. Får hoppas på de iaf! 

Njut av dehär istället! De svenska hardcore pionjärerna! Raised Fist! Kan de bli mer ilska än såhär?


Kram på er!

/Misse


Bräda

Åka bräda, åka bräda, åka bräda!

Schwisccchhhhhh!!!!!

Flashback!

Fick sån sjuk flashback förut när jag gick av bussen i Lexby. Upplevde och såg på mitt hood precis som jag gjorde när jag var 10 bast (hoppas ni förstår, svårt å förklara). De var nästan som om man var 10 år igen. Men bara nästan. Lillan, dit man cycklade när man va liten å köpte godis. Skolgården där man lira basket å gungade. Skogen, där man lekte krig å byggde kojor. Helt sjuk känsla. Helt sjukt go känsla. Nästan som man längtar tillbaka. Vart med om de nån gång?

Nu ska jag kolla ett avsnitt thunderbirds eller två för att sedan sova. Hoppas de går bättre än igår. 

Haregötthaaaj!

Första steget!

Sitter här i Simon lägenget nu med han och Johan. Första steget mot resan är taget nu. Äntligen!

Avrese datumet är satt nu, första feb! Då smäller de! Och hemkomsten ca 5 mån senare, tror vi iaf. Orkar inte skriva hela rutten, allt är in te spikat än. Här kommer en bild på hur d ser ut nu iaf.



Nu ska vi spela lite xbox!

Herrå!


Pling plong!

I mån å tis vart jag nere på mitt sommarland med Catrin, vart väldigt mysigt. Vi mös, kollade OS, smaska i oss massa gott å så. Hmm, va dillar jag om, va ju inte det de här inlägget skulle handla om. De jag skulle säga var att när jag sedan kom hem så ringde en Thomas som var i extas. Kunde ju nästan inte få ur sig orden. Bloc Party släpper sitt album i morgon! fick han iaf ur sig tillslut.

De skulle ju egentligen släppas till årsskiftet men allt var tydligen en bluff. Eftersom förra skivan läckte hela 4 mån innan den skulle släpptes så gjorde dom såhär. Jag hopas bara inte skivan blir i samma anda som singeln Mercury. Den e fan inge vidare. Ska blir riktigt kul att höra vad dom har knåpat ihop.

Lite senare på kvällen vare min tur att hamna i extas. Jag höll på å lägga in bilder på mina album på ipoden och va framme vid bockstaven B och artisten The Breeze The Breath. Ser ett omslag som jag inte sett innan och de visade sig att dom äntligen släppt sitt debutalbum. Sweet! tänkte jag och ringde, precis som Thomas gjorde innan, å berättade min nyhet.

Här får nu ett litet smakprov!
 

Kram på er!

Nisse


Tillbaka igen!

Tjena hoppsan allihopa! Om det nu finns nån som fortfarande tittar in här. Jaja nu har jag iaf börjat skriva lite igen, å ny design på skiten ere med. Så nu blir de nya tag. Nya inlägg NÄSTAN varje dag iaf... :P Massa fina bilder kommer även dyka upp.

Gissar att ni alla blir såhär glada nu!

RSS 2.0