Alkolås

Hehe lästa ballaste artikeln på Sweclockers precis. Fnns det till SMS också? Hade nog var bättre :P

På tjänsten Gmail har Google introducerat en form av alkolås som ska förhindra att användare skickar e-post i onyktert tillstånd.

En ingenjör vid Google avslöjar att e-posttjänsten Gmail ska utrustas med funktionen Mail Goggle, som gör det betydligt svårare att skicka pinsamma meddelanden när dimridån gått ned.

Sometimes I send messages I shouldn't send. Like the time I told that girl I had a crush on her over text message. Or the time I sent that late night email to my ex-girlfriend that we should get back together.

Det så kallade alkolåset fungerar genom att låta användaren svara på ett antal frågor innan meddelandet skickas iväg. Frågorna klarar de allra flesta av att lösa i nyktert tillstånd, medan det är betydligt svårare att räkna ut svaren efter ett par välsittande groggar. De matematiska uppgifterna måste dessutom lösas inom utsatt tid.



Skyddet kan aktiveras mellan vissa tidpunkter för att inte störa under dagar där användaren bedömer att risken för fylla är minimal. Det är ännu oklart om Google tar ansvar för användare som trots alkolåset lyckas skicka e-post i berusat tillstånd.

/Nisse

Kommentarer
Postat av: Johan

Grym idé faktiskt

2008-10-07 @ 22:56:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0